Del:

WITCH CLUB SATAN

Heksene i Witch Club Satan med eksklusiv klubbkonsert i Gymmen 18.juli!

Det nye feministiske black-metal monsteret WCS har det siste året verkelig gjort seg bemerka i inn – og utland, og er det nye store i metal-sjangeren akkurat no. Dette blir ei unik oppleving heilt ulikt alt du har sett og høyrt før. Det blir kvinner, hekser og urskrik, om jord, blod og brann! Denne konserten vil sitte i sjela lenge! KJØP BILLETT

Bio
Det feministisk svartmetall-bandet Witch Club Satan er eit særdelels frisk pust på den norske metall-scena og er det nye som svartmetallen treng akkurat no!

Witch Club Satan er et okkult, feministisk svartmetall-band bestående av Nikoline Spjelkavik på gitar, Victoria Røising på bass og Johanna Holt Kleive på trommer.

Witch Club Satan startet som et teaterprosjekt, med planlagt premiere på Festspillene i Nord-Norge. Et halvt år før premieren bestemte de tre seg for å lære seg å spille instrumenter, og å dykke inn i en sjanger de bare hadde sett fra utsiden. Det var kun svartmetallen som hadde den sprengkraften og energien trioen trengte for å skape det monsteret de ville sette til livet.

Under premieren på Festspillene i Nord-Norge gikk det, ifølge bandet, rett til helvete, men presse og publikum skulle ha det til at det var et historisk øyeblikk, og en konsert folk kommer til å juge på seg å ha vært på om 15 år. Plutselig var Witch Club Satan et band som folk hadde hørt om, og ville ha mer av.

NME, et av verdens mest ikoniske musikkmagasiner, valgte i sin omtale av Øyafestivalen, å trekke frem Witch Club Satan som et høydepunkt:

«(…) Our highlight is genuinely terrifying Witch Club Satan – an all-female black metal outfit with an NSFW approach to nudity, blood, noise and blasphemy»

Rolling Stone Australia har også bevitnet Witch Club Satan live, og hevder at bandet er en del av den norske bølgen av musikalske gjennombrudd:

«The black metal outfit amplify the sexual undercurrent of their music with onstage melodrama and blistering guitars. Taking over a dark, sticky club the night before Øya Festival Day One, Witch Club Satan wailed over noise-guitar eruptions and proffered a gloriously sacrilegious display of nudity, fake blood and uncompromising black metal.»

Sensorisk
Duften av bedøvende røkelse og urter møter publikum idét de trer inn i det dunkle rommet, som vibrerer av truende basstoner, og skjærende klokkelyder. Grumsete, primitive riff bygger seg opp til et urskrik. Influert av punk, jazz, avant garde teater, rituelle seremonier og historien om de brente heksene lager Witch Club Satan en ekstrem sensorisk opplevelse, ulikt alt. I møte med publikum manes det frem en energi og en råskap som ikke tåler dagens lys, men som finnes i oss.

Målet til heksene er enkelt – du skal aldri bli den samme igjen.

Black Metal, gjenoppstått
Witch Club Satan lager svartmetall slik det ble gjort på 80-tallet, før det fantes en tydelig estetikk eller mal på hvordan det skulle gjøres.

Med Jørn Stubberud/Necrobutcher fra Mayhem som mentor, og den mytiske heksa som veiviser, lager de ferske musikerne et helvetes bråk for å vekke seg selv og andre. Drevet av et brutalt håp, krever heksene, med sitt primalskrik, endring.

Stubberud kalte konsertdebuten “ubesudla og frisk”, og hevder at Witch Club Satan er “det nye som svartmetallen trenger nå”.