Del:

SPAN

Det umoglege og usannsynlege combacket til kanskje det tøffaste norske rockebandet på 2000-talet er eit faktum! Sjølvaste SPAN gjere eit etterlengta comeback og har valgt å svinge turnebussen innom Nordfjordeid og Malakoff24. Wow wow wow!

Span, med Jarle Bernhoft i front, var kjent for fengslande liveopptredenar og catchy rockelåtar. Dei var eit av dei verkeleg store banda på 2000-talet, og dominerte livescener og festivalar i både inn- og utland. No skal dei spele nokre få festivalkonsertar nøyaktig 20 år etter at debutplata kom i salg, og 19 år sidan dei spelte på Malakoff i 2005. Det bli ekstremt stas!

Bio
Begynnelsen av 2000-tallet var en gullalder i norsk rock og SPAN hadde brukt 10 år på veien i Norge og UK, før de slapp debutalbumet Mass Distraction i 2004. Albumet solgte til gull og ble godt mottatt av både kritikere og fans.

SPAN ble ansett som et nytt norsk stjerneskudd med internasjonal appell, noe som ble bekreftet gjennom platekontrakter med Island Records i UK og Interscope i USA. Debutalbumet ble produsert av Foo Fighters-produsenten Gil Norton og mikset av Kevin Shirley som har produsert alt fra Aerosmith til Iron Maiden.

Selv om kred-politiet rynket på nesa av det utatoverte bandet som hadde brukt alt for mange timer på øvingsrommet for å bli det tighteste og mest hardtslående rockebandet, snakket hundrevis av utsolgte konserter med hylende fans for seg selv. Det var et band som mange mente mye om, og de fikk mye omtale i media, både innenlands og utenlands, av magasiner som NME, Rolling Stone og Kerrang.

Etter 15 år med hundrevis av svette backstager, tusenvis av mil i bandbuss, solbriller innendørs og ferdigsignerte pupper bestemte bandet seg for å legge opp i 2005.

Nå er de klare for en reunion – en siste runde i manesjen.

«SPAN var et forrykende tight liveband. Delte scene med dem på noen festivaler og husker at jeg synes det låt svært proft.» Øystein Greni, Bigbang

«Really cool to hear about the SPAN reunion. We supported them on what was technically our first ever tour for a few shows promoted by Drowned in Sound (if i remember correctly). Crazy to think it’s been 20 years! Wishing them all the best for these upcoming shows.» Russel Lissack, Bloc Party

«2000-tallet var en merkelig tid i musikk-Norge. Det var klare skiller på hva som var «kred» og hva som var «døvt». I min krets, havnet SPAN av en eller annen grunn i den siste. Jeg nikket solidarisk med til de kredible rockevennene mine, men sannheten er jo at jeg elsket Span i skjul. De var flinkere på instrumentene sine enn alle andre de andre rockeband på denne tiden, utrolig hyggelige typer å møte på på veien, og jeg kan fremdeles riffet til «Found» som jeg lærte meg i 2003. I skjul, såklart.» Tarjei Strøm, Ralph Myerz, Datarock